10.05.2014

Mustafa Kemal Atatürk Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Ve Eğrisiyle, Doğrusuyla Atatürk; "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" ve "Türklerin Damarlarındaki Asil Kanla" kast edilen Nedir? ve Sloganlaşmış Bu Kalıplar Ne Kadar Irkçıdır???

Mustafa Kemal Atatürk Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Ve Eğrisiyle, Doğrusuyla Atatürk

"Ne Mutlu Türk'üm Diyene" ve "Türklerin Damarlarındaki Asil Kanla" kast edilen Nedir? ve Sloganlaşmış Bu Kalıplar Ne Kadar Irkçıdır???


Sayın Mustafa Kemal Atatürk hakkında kuşkusuz çok fazla ön yargı var. Bunun yanında bence onun da hataları oldu. Devamında Ata vefat ettikten sonra, özellikle kendilerini ulusalcı yada milliyetçi diye tanımlayıp kamufle eden kesimlerin ve ileri gelen Asker ve Siyasetçi devlet adamlarının katıksız ırkçı tutumları yüzünden, Atatürk hep töhmet altında kaldı.

"Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" yada "Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir" nedir ya? şimdi ülkenin gidişatı kötü, şimdi ben Türk değilsem bende o kudret yok mu? Ben birşey yapamam mı? Ben gerekli vasıflara sahip değil miyim? Bu sözler Atamızın belkide yaptığı en büyük hatalarındandır.

Akabinde ben Türklüğün bir hediye yada ayrıcalık olduğunu düşünmüyorum. Böyle birşey mümkün müdür? Mantıklı mıdır? Düşünsene ben Türk doğduysam ne mutlu bana ama Türk doğmadıysam Kutsanmak için "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" demem gerekiyor, gariptir ama öyle. Ne Murlu Türküm Diyene dersen bizdensin diyen bir kitle var. Farzetki Dedim bu seferde sen Türk müsün? Neden öyle diyorsun, ne ayaksın oğlum sen der bu aynı kitle. Gelin görünki bu sloganlaşmış kalıbın böyle bir tutumla alakası olmadığını bu arkadaşlara anlatmak deveye hendek atlatmaktan zormuş.

Anlamadılar gitti "Türklük Türkiye'de Manevi Bir Değerdir Kanla Alakası Yoktur" Türkiyede ortalama 75 milyonluk nüfustan gerçek Türkleri toplasan yarım milyon çıkmaz. Türk ırkı çekik gözlüdür, yağız tenlidir. Kaçımız böyle? Alakamız bile yok. Bir kısmımız Türk'ten çok Araplara, bir kısmımız Avrupalılara benziyor. 75 Milyonu topla, çarp, böl yarım milyon Türk çıkmaz. Türk görmek istiyorsanız, Türkistan'a gidin. Orada hala birçok saf kan Türk yaşıyor. Kısacası "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" ve "Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir" baştan sona yanlıştır savunabileceğim bir yeri yok, neresinden tutayim?

Velakin "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" ilk bakışta herkese itici gelir, doğaldır. Çünkü bunu duyduğumuz zaman beynimiz direk bunu "Ya Türksün, Yada Hiçsin" olarak yorumlar. Bu çok normaldir fakat bu o kadar basit ve ön yargılı bir algıdırki koca bir ırk'a antipatiyi, kinci bir tutumu beraberinde getirir.

Aslında kimsenin Ne Mutlu Türk'üm demesine gerek yok. Misal sen Kürt'müsün "Ne Mutlu Kürt'üm Diyene" diyebilirsin, bundan dolayı ırkçı olmazsın yada senin Irkını bu kadar sevdiğin için kimse senden hesap soramaz. Bunu demen için Irkının Şanlı bir tarihinin olmasına yada büyük zaferler kazanmış olmasına bile gerek yoktur. Sen eğer Kürt olmaktan gururluysan, mutluysan de be kardeşim, sana deme diyen mi? Var, de tabi içinde kalmasın. Bak diyen diyor. kim hesap sorabiliyor.

Milliyetçilikle, Irkçılık çok apayrı tanımlardır. Milliyetçilik Hadislere mashar olmuş bir değerdir. Milletini çok sevmekten gelir, kendi ırkını diğer ırklardan üstün görmekten gelmez. Eğer öyle olsaydı adı ırkçılık olurdu, arada uçurumlar var. Milliyetçiliktede, Irkçılıktada milletini çok sevmek vardır ama Milliyetçilikde milletini diğer ırklardan üstün görmek yoktur, fanatizm yoktur, kayırmaca yoktur. İşte böyle bir insansan milliyetçisin, tersiysen ırkçısın.

Kısacası Ulu Önder Sayın Mustafa Kemal Atatürk "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" ve "Benim yaradılışımda bir mükemmellik varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdendir" kalıplarıyla hatalıdır "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" kalıbıyla yanlış anlaşılmıştır.

Malesef zamanında yaşamış bir Askeri, bir Kahramanı, bir Devlet Adamını, bir Lideri tek bir ırka mal ederek diğer ırklara piç muamelesi yapıldı ve Atatürk hiç olmadığı kadar ırkçı gösterilmeye çalışıldı. Onunda bir insan olduğu gerçeği göz ardı edilerek hataları olabileceği ihtimali tartışılmaya kapatıldı. Eğer zamanında Atatürk hakkında insanlar çekinmeden fikirlerini beyan edebilseydi, Tanrı'nın bile varlığının tartışılmaya açıldığı şu devirde, insanlar arasında tartışıp neyin doğru, neyin yanlış olduğunun kararına varabilseydi, bugün bazı insanlar Atatürk'ün ırkçı olmadığını, Tüm halkları kucaklayan bir Baba olduğunu anlarlardı ve onu hatalarıyla severlerdi, sayarlardı...


ECZUN

2 yorum:

  1. Ne mutlum kürdüm diyene deyince, de kardeşim. Ne mutlu Türk'üm diyene deyince ırkçı. Siktir ordan yarrak.

    YanıtlaSil
  2. Ulan göt kafalı sosyalist, pekakalılara gelince özerkliklerine yardım edin TÜRK Milletine gelince küfür ve aşağılama topunuzun amına koyayım rusçu ,natashanın sıçtığı veledler inadınıza NE MUTLU TÜRKOĞLU TÜRKÜM DİYENE

    YanıtlaSil