1.04.2014

Sanat Fakirin Alabileceği Kadar Ucuzlayana Dek KORSANA EVET

Godaddy firmasından alan adı almayı düşünenler bu habere Dikkat!!!

S.O.P.A. (Stop Online Piracy Act) bir süredir ABD kongresinde görüşülen ve özünde internet üzerindeki yasadışı dosya paylaşımını önlemeyi amaçlayan bir kanun tasarısı. Ne var ki içeriği korsanlıktan çok daha fazlasını kapsıyor, bazı uzmanlara göre bu yasanın çıkması, “özgür internet” fikrinin tamamen çöpe atılması demek. Yoruma açık hükümler, sınırsız sansür ve site kapatma, şüphe üzerine mahkemesiz erişimi durdurma, yasaya destek olan kişi ve kurumlara ayrıcalık tanıma, yani kısacası haklar ve özgürlükler açısından felaket sayılacak her türden unsur SOPA dahilinde! Zaten kısaltmanın Türkçe lisanındaki karşılığı size tam olarak ne olduğunu özetlemeye yetecektir. İşin daha da kötü tarafı, internetin anahtarını elinde tutan ABD’nin böyle bir yasayı uygulamaya koyması, tüm dünya için hayli büyük sorun yaratabilir. Alıntının Kaynağı : http://www.technopat.net/2011/12/27/godaddyye-sopa-boykotu-buyuyor/
 Yukarda alıntıladığım paragraf Level dergisinin kurucularından Berker Güngör'ün bir makalesinden alınmıştır şimdi size anlatacağım olayı özetlemesi açısından ilave etmek istedim.

Asıl konuya gelecek olursak;
Godaddy alanındaki en büyük ve kaliteli firmalardan biri ama Amerikada çıkan bir torba yasaya verdikleri destekle oldukça gözden düşmüşler. Şahsen bende Alan adımı Godaddy'den aldım şimdilik herhangi bir sıkıntım yok ama yapımcı şirketlerle perde arkasında antlaşma yapan Amerikan parlementosuna ön ayak olan Godaddy'nin yeni yalaka ve yasakcı, kapitalist politikalarınında kurbanı olmak istemiyorum.

Kısacası amerikada çıkan yasa korsanla mücadeleyi hedef alıyor yani demem oki Godaddy'den aldıysanız alan adınızı; Sitenizde paylaştığınız videolara, Mp3'lere ve benzeri ortam medyalarına dikkat etmeniz lazım olurda paylaştığınız içeriğin hak sahibi bir şikayette bulunursa Godaddy gözünüzü yaşına bakmaz alan adınızı yani sitenizi kalıcı olarak kapatabilir.

Şahsen ben şu zihniyette bir insanım; bana sorarsanız korsan hakkındaki fikrin nedir? Diye; "Sanat Fakirin Alabileceği Kadar Ucuzlayana Dek KORSANA EVET" derim size. Ondan sebep kapitalist düzenin, alt tabakayı ezen elit, şanslı ve zengin doğanların haklarının ön planda tutulduğu sisteme hep aykırı gitmek zorundayım, başka türlüsü içimden gelmiyor ve bu kokuşmuş sisteminde sonuna kadar karşısındayım. Yani şimdi tutturmuş sanatçı geçinen halkın kanını emen bir kaç züppe korsana hayır emek hırsızlığı falan diyorlar ya şerefsize bak sen tutuyorsun akşama kadar inşaatta amelelik yapıyorsun 800 TL gibi bir asgari ücrete eeee? Sonra? Canın ailecek bir sinema izlemek istiyor bir sinemaya gideceksin ama senin en az 3 günlük yöğmiyen ne yapıyorsun sende internetin varsa açıyorsun internet üzerinden izliyorsun neden? Çünkü sinema biletine verecek paran yok neden? Çünkü sanat fakirin alamayacağı kadar pahalı. Kısacası fukara isen ailenle bir sinemaya gitmek cesaret istiyor...

Sen tutup ailene bir sinema bileti alsan sıkıntıya girersin neden? Çünkü zaten senin maaşın ailene yetmiyo kısa, kısa bir deri bir kemik kalmışsın ot gibi yaşıyorsun çünkü kapitalist, sınıflandırıcı sistemde sana yaşam alanı pek kalmamış ama yapımcı firma bilet fiyatlarını ucuzlatsa oyuncular daha az alsa onlar yine zengin olacak bizim kadar fakirleşmeyecekler ama adamların gözü doymuyo o kadar açlarki daha çok zenginleşmek için sanata zam yapıb durarak bizim zaten kalitesiz olan hayat şartlarımızı dahada kalitesizleştirme gayreti içindeler.

Hal böyleyken halkın yıllarca kanını emmiş bir sanatçı bozuntusunun yada ağa babaları bir yavşak yapımcı çıkıyor korsan film alanlara hırsız diyor benim emekçi, işçi, gariban vatandaşıma hırsız diyor. Hassiktirsinler oradan, hırsız olan kendileri, yavuz hırsız ev sahibini kovarmış. Kapitalist düzen öyle güzel işliyorki madurda, suçluda aslında göründüğü gibi değil.

Kısacası; "Sanat Fakirin Alabileceği Kadar Ucuzlayana Dek KORSANA EVET"

ECZUN


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder